Anadolu Ajansı bugün Taksim Topçu Kışlası ile ilgili bazı fotoğraflar paylaştı. Haber içerisinde Sanat tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu Topçu Kışlasının Cumhuriyet dönemindeki kullanım şekli ile ilgili bazı görüşleri oldukça dikkat çekici. Göncüoğlu’na göre kışla 1937 yılına kadar afyon ve eroin imalathanesi olarak kullanılmış. Hatta bu durum devlet tarafından desteklenmiş. Milletler Cemiyeti’nin Türkiye’ye verdiği notalar sonrası 1933 yılında afyon ve eroin üretimi resmi olarak yasaklanıyor fakat 1937 yılına kadar göz yumuluyor…
Sanat tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu, Taksim Kışlası’nın daha önceki tarihlerde de pek iyi hatırasının olmadığını belirterek şöyle devam ediyor;
Kışlada, 2. Abdülhamid’i tahttan indirmek için 24-25 Nisan 1908’de yaşanan ve tarihe Tarihe 31 Mart Vakası olarak geçen olaylarda birçok masum asker katledilmiş. Kışla, İstanbul’un işgali yıllarında da işgal kuvvetleri tarafından kullanılmış. Kışla, Anadolu’da bağımsızlık savaşı veren ordumuza ve halkımıza yardımcı olanların tutuklanıp getirildiği ve işkence görüldüğü bir yer. Bu nedenle eski İstanbullular buraya pek iyi gözle bakmazlardı. Hatta yaşlı insanlar o dönemde önünden geçerken şehit edilenler için bir Fatiha, üç İhlas suresi okurdu.
Göncüoğlu, tüm bu olumsuzlukların 1938 yılında kışlanın yıkılmasını sağladığı görüşünde.